Dwudniowe szkolenie z ukraińskich deserów w Pruszkowie

2 min czytania

Dwudniowe szkolenie z ukraińskich deserów w Pruszkowie

W dniach 7-8 sierpnia odbędzie się dwudniowe szkolenie cukiernicze poświęcone tradycyjnym ukraińskim ciastom. Wydarzenie dedykowane jest zarówno amatorom, jak i profesjonalistom, którzy chcą poszerzyć swoje umiejętności w zakresie przygotowywania klasycznych deserów z Ukrainy. Zajęcia poprowadzi Igor Zaritskiy, doświadczony cukiernik z wieloletnim stażem oraz licznymi nagrodami w prestiżowych konkursach branżowych.

Termin i miejsce

Szkolenie odbędzie się 7 i 8 sierpnia w godzinach od 10:00 do 18:00 w siedzibie Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, mieszczącej się przy ulicy Wiejskiej 13A w Pruszkowie.

Organizator i prowadzący

Organizatorem szkolenia jest SEMPRE Group Sp. z o.o., a zajęcia prowadzi Igor Zaritskiy – szef akademii cukierniczej, który posiada bogate doświadczenie zdobyte w renomowanych restauracjach i cukierniach na Ukrainie oraz w Polsce. Igor Zaritskiy jest laureatem wielu konkursów cukierniczych, w tym World Chocolate Masters i Mondial des Arts Sucrés.

Opis szkolenia

Podczas dwudniowego kursu uczestnicy zdobędą praktyczne umiejętności pozwalające na przygotowanie wybranych klasycznych ukraińskich deserów. Szkolenie odbywa się w nowoczesnej przestrzeni z profesjonalnym sprzętem, a każdy uczestnik pracuje na własnym stanowisku wyposażonym w niezbędne materiały i surowce.

W trakcie zajęć zostaną omówione i wykonane następujące desery:

  • Tort napoleon – kilkunastowarstwowe cienkie ciasto z waniliowym kremem i galaretką z czerwonej porzeczki
  • Tort miodownik – warstwowe ciasto miodowe z musem na kwaśnej śmietanie i coulis z suszonej śliwki
  • Tort kijowski – orzechowa beza z maślanym kremem i malinową galaretką
  • Tort spartak – ciasto czekoladowe z waniliowym kremem i czekoladową glazurą
  • Tort praski – warstwy biszkoptu nasączone morelowym syropem z czekoladowym kremem i glazurą
  • Tort świerkowa chata – kruche ciasto z wiśniami i śmietankowym kremem z czekoladą
  • Zefir – pianki z pieczonych jabłek z maliną i czarną porzeczką w trzech wariantach smakowych

Uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia szkolenia oraz fartuch z logo akademii. W cenie kursu zawarte są także napoje, kawa oraz lunch. Dodatkowo przewidziane są rabaty na wybrane produkty dostępne w sklepie Sempre.

Autor: info_wydarzenia