Dwudniowe szkolenie z klasycznych ukraińskich deserów w Pruszkowie

2 min czytania

Dwudniowe szkolenie z klasycznych ukraińskich deserów w Pruszkowie

W dniach 7 i 8 sierpnia w Pruszkowie odbędzie się dwudniowe szkolenie cukiernicze poświęcone tradycyjnym ukraińskim ciastom. Warsztaty są przeznaczone zarówno dla amatorów, jak i dla osób z doświadczeniem w cukiernictwie. Podczas zajęć uczestnicy będą mieli okazję poznać i nauczyć się przygotowywania wybranych deserów charakterystycznych dla kuchni ukraińskiej pod okiem doświadczonego specjalisty.

Termin i miejsce

Szkolenie zaplanowano na 7 sierpnia od godziny 10:00 do 18:00 oraz 8 sierpnia od 10:00 do 17:00. Zajęcia będą się odbywać w nowoczesnej Akademii Warsaw Academy of Pastry ARTS, mieszczącej się pod adresem ul. Wiejska 13A, 05-802 Pruszków.

Organizator i prowadzący

Warsztaty prowadzone będą przez Igora Zaritskiego, szefa Warsaw Academy of Pastry ARTS by Sempre. Igor Zaritskiy to doświadczony cukiernik z wieloletnią praktyką, który zdobywał nagrody i wyróżnienia na międzynarodowych konkursach cukierniczych. Jego wiedza i umiejętności zapewniają profesjonalne podejście do tematu szkolenia.

Program szkolenia

Uczestnicy będą mieli możliwość praktycznego przygotowania kilku klasycznych ukraińskich tortów i deserów, w tym:

  • Tortu Napoleon – złożonego z 12 warstw cienkiego ciasta z waniliowym kremem i galaretką z czerwonej porzeczki
  • Tortu Miodownik – ośmiowarstwowego ciasta miodowego z musem na kwaśnej śmietanie i sosem z suszonych śliwek
  • Tortu Kijowski – z warstwami orzechowej bezy, maślanym kremem z białym rumem i malinową galaretką
  • Tortu Spartak – złożonego z 8 warstw cienkiego czekoladowego ciasta, waniliowego kremu i czekoladowej glazury
  • Tortu Praski – trzywarstwowego czekoladowego biszkoptu nasączonego syropem morelowym z czekoladowym kremem
  • Tortu Świerkowa Chata – z wiśniami w cieście kruchym przekładanym kremem śmietankowym z czekoladą
  • Zefiru – pianek o trzech smakach: z pieczonych jabłek, malin i czarnej porzeczki

Co zapewnia organizator

  • Stanowisko pracy wyposażone w niezbędny sprzęt i materiały
  • Surowce potrzebne do przygotowania deserów
  • Napoje, kawę oraz lunch
  • Dyplom ukończenia szkolenia oraz fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty dostępne w sklepie Sempre

Autor: info_wydarzenia