Dwudniowe szkolenie z klasycznych ukraińskich deserów w Pruszkowie
Dwudniowe szkolenie z klasycznych ukraińskich deserów w Pruszkowie
W dniach 7 i 8 sierpnia w Pruszkowie odbędzie się dwudniowe szkolenie cukiernicze poświęcone tradycyjnym ukraińskim ciastom. Warsztaty są przeznaczone zarówno dla amatorów, jak i dla osób z doświadczeniem w cukiernictwie. Podczas zajęć uczestnicy będą mieli okazję poznać i nauczyć się przygotowywania wybranych deserów charakterystycznych dla kuchni ukraińskiej pod okiem doświadczonego specjalisty.
Termin i miejsce
Szkolenie zaplanowano na 7 sierpnia od godziny 10:00 do 18:00 oraz 8 sierpnia od 10:00 do 17:00. Zajęcia będą się odbywać w nowoczesnej Akademii Warsaw Academy of Pastry ARTS, mieszczącej się pod adresem ul. Wiejska 13A, 05-802 Pruszków.
Organizator i prowadzący
Warsztaty prowadzone będą przez Igora Zaritskiego, szefa Warsaw Academy of Pastry ARTS by Sempre. Igor Zaritskiy to doświadczony cukiernik z wieloletnią praktyką, który zdobywał nagrody i wyróżnienia na międzynarodowych konkursach cukierniczych. Jego wiedza i umiejętności zapewniają profesjonalne podejście do tematu szkolenia.
Program szkolenia
Uczestnicy będą mieli możliwość praktycznego przygotowania kilku klasycznych ukraińskich tortów i deserów, w tym:
- Tortu Napoleon – złożonego z 12 warstw cienkiego ciasta z waniliowym kremem i galaretką z czerwonej porzeczki
- Tortu Miodownik – ośmiowarstwowego ciasta miodowego z musem na kwaśnej śmietanie i sosem z suszonych śliwek
- Tortu Kijowski – z warstwami orzechowej bezy, maślanym kremem z białym rumem i malinową galaretką
- Tortu Spartak – złożonego z 8 warstw cienkiego czekoladowego ciasta, waniliowego kremu i czekoladowej glazury
- Tortu Praski – trzywarstwowego czekoladowego biszkoptu nasączonego syropem morelowym z czekoladowym kremem
- Tortu Świerkowa Chata – z wiśniami w cieście kruchym przekładanym kremem śmietankowym z czekoladą
- Zefiru – pianek o trzech smakach: z pieczonych jabłek, malin i czarnej porzeczki
Co zapewnia organizator
- Stanowisko pracy wyposażone w niezbędny sprzęt i materiały
- Surowce potrzebne do przygotowania deserów
- Napoje, kawę oraz lunch
- Dyplom ukończenia szkolenia oraz fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty dostępne w sklepie Sempre
Autor: info_wydarzenia